Pioneering Spirit

De Pioneering Spirit, ’s werelds grootste schip, zocht een manier om ten alle tijde online te blijven. Of het nu gaat om een ontmantelingsproject op de oceaan of afgemeerd aan de kust. In verbinding blijven is onder andere cruciaal voor de veiligheid van de bemanning. Het vinden van een oplossing om gebruik te kunnen maken van alle beschikbare verbindingen is van het allergrootste belang.

De uitdaging

  • Te allen tijde online blijven.
  • Het hoogste niveau van betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van het internet.
  • Makkelijk te gebruiken en te beheren.

Oplossingen

Balance 710 om prioriteit te geven aan point-to-point wifi, 2x 4G LTE/3G via 2x MAX HD2 IP67, VSAT en tot slot tethering data via een Iridium satelliettelefoon.

MAX HD2 IP67 – aan beide zijden van het schip wordt er één geplaatst, op minimaal 300 meter van elkaar, om zo de ontvangst te maximaliseren

Wanneer het schip aan land is, zal het in verbinding staan met de point-to-point wifi. Wanneer het buiten bereik van deze wifi geraakt, zal de 4G LTE de verbinding overnemen totdat ze uit het bereik zijn van de masten. Op dit moment wordt verbinding overgenomen door VSAT, met de Iridium satelliettelefoon als extra failover mogelijkheid.

Voordelen

  • Het gebruik maken van meerdere technologieën, zoals wifi naar VSAT en naar 4G LTE/3G voor internet.
  • Altijd beschikbaar; probleemloos internet door een automatische failover tussen de verbindingen.
  • De capaciteit om meer veerkracht te bieden door de extra SIM-houders.
  • IP67 all-weather solution, om weerstand te bieden aan barre omstandigheden op zee.

“De flexibiliteit van The Balance maakte netwerkinstallatie en beheer snel en eenvoudig.”

Remco van den Heuvel
SL2A Group, Peplink Partner

“Pioneering Spirit zal de offshore-werkzaamheden met betrekking tot platforminstallatie en -ontmanteling aanzienlijk doen verminderen, door deze aan land uit te voeren waar het veiliger is en er minder kosten worden gemaakt.”

AllSeas Group

Allsea’s Pioneering Spirit

Allsea’s Pioneering Spirit

Met een bruto tonnage van 403.342 GT en een hefcapaciteit van 48.000 ton is de Pioneering Spirit veruit het grootste kraanschip ter wereld. De lengte bedraagt 382 meter – vergelijkbaar met de hoogte van het Empire State Building.

Het voordeel van Peplink

Hoewel de belangrijkste reden om voor Peplink te kiezen de mogelijkheid is om prioriteit te geven aan WAN-verbindingen en failover daartussen, waren er ook andere voordelen. InControl2 biedt bijvoorbeeld cloud-based remote access voor het monitoren van de oplossing. Hoewel het nog niet in gebruik is, zijn de redundante SIM-sloten op de MAX HD2 ook een voordeel, die de flexibiliteit biedt waar het team naar op zoek waren. Het feit dat de MAX HD2 een IP-classificatie van 67 heeft, betekent dat het perfect is voor de barre zeeën. Peplink’s flexibiliteit en aanhoudende ondersteuning maakte indruk op het team – het maken van goede producten is slechts het halve werk. Klanten geruststellen is een voortdurende inspanning waar we ons elke dag voor inzetten.

Het voordeel van Peplink

Wij zijn er
voor jou!

Frontier Computer Corp. BV (Frontier BV) is opgericht in 2002. We werden Certified Peplink-distributeur voor Europa en het Verenigd Koninkrijk in 2014.

Wij leveren persoonlijke service en betrouwbare hardware. We verleggen grenzen om het onderscheid te kunnen maken in kwaliteit, we creëren verbindingen met de wereld om ons heen en we ontdekken iedere nieuwe mogelijkheid op het gebied van connectiviteit.