How to Peplink: Verbeter netwerkbeheer met Peplinks InTouch

''Netwerkbeheer op afstand vereenvoudigen met Peplinks InTouch: een stap-voor-stap handleiding''

InTouch uitgelegd

InTouch is een eenvoudige manier om elk apparaat (aangesloten op jouw netwerk) te bereiken dat je op afstand moet bekijken, configureren of troubleshooten. Deze feature elimineert de noodzaak voor Engineers, VPN’s, Servers of extra software die gewoonlijk nodig is om jouw apparaten te beheren. Zonder jouw netwerkbeveiliging in gevaar te brengen. InTouch vereist nooit publieke IP’s, inkomende toegang via firewalls of andere veiligheidscompromissen.

InTouch is gebaseerd op de behoefte om jouw netwerk gemakkelijker op te zetten. Je kunt het gebruiken zonder aparte netwerken te bouwen of circuits toe te voegen speciaal voor OOBM, InTouch integreert alles op één platform voor naadloze connectiviteit. Gebruik slechts één login om toegang te krijgen tot alle externe apparaten achter jouw router – IP-apparaten, externe desktops, externe protocollen voor servers en meer.

Om InTouch in te schakelen heb je een apparaat met een actieve InControl 2-licentie en een SpeedFusion Cloud-plan nodig. Het gebruik van InTouch op IP-basis vereist gegevensgebruik, dat wordt afgetrokken van de SpeedFusion Cloud-gegevensquota van het apparaat.

Voor welke apparaten kun je InTouch gebruiken?

Voor welke apparaten kun je InTouch gebruiken?

InTouch is vooral interessant voor industrieën die voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van veel verschillende apparaten. Maar er is geen beperking in voor welke apparaten je InTouch kunt gebruiken. Bijvoorbeeld: meters, sensoren, alarmen, camera’s, POS Terminals, locatiesystemen en zelfs jouw Wi-Fi apparaten en switches. Alles kan worden beheerd vanuit één portaal, waardoor jouw netwerk eenvoudiger te beheren is.

Hoe configureer je InTouch?

Het instellen en gebruiken van InTouch is eenvoudig. Wij tonen je de stappen om het te activeren en hoe je jouw profiel correct instelt.

1: Ga naar InControl 2 website (incontrol2.peplink.com).
2: Log in met jouw Peplink ID.
3: Ga naar device Level pagina, je kunt InTouch gebruiken vanaf Firmware 8.2.0 en hoger.
4: Ga naar ”Instellingen” en selecteer ”InTouch”.
5: Klik ”Add” om een nieuwe instelling toe te voegen.
6: Voer de apparaatnaam, URL op LAN adres van jouw specifieke apparaat in. Je kunt ook een groepsnaam als tag gebruiken voor een beter beheer.
7: Klik ”OK” en ”Wijzigingen opslaan” en klik dan op de afspeelknop onder ”Actie” om de InTouch set-up uit te voeren.

Nu probeert InTouch via het netwerk verbinding te maken met het apparaat.

En daar is het: InTouch is correct ingesteld. Je wordt doorgestuurd naar de LAN apparaat pagina. Nu kun je op afstand elk apparaat beheren, configureren en controleren dat op jouw bedrijfsnetwerk is aangesloten.

Hoe configureer je InTouch?
Out-of-band beheer

Out-of-band beheer

InTouch kan dus ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot andere Peplink toestellen, zoals deze HD1 Dome. Deze heeft geen WAN-poort, dus als er iets mis is met de cellulaire WAN moeten we daar op afstand toegang te krijgen. Dus we zullen je laten zien hoe dat werkt via InControl en InTouch. Dit werkt dus ook met IP-telefoons of elk ander IT-apparaat met een webinterface. In het geval van de HD1 Dome hebben we een probleem met de cellulaire WAN en omdat we deze SDX Pro in InControl hebben, hebben we de optie om de LAN-poort weer in te schakelen vanuit een WAN-poort in de webinterface en de HD1 Dome toe te voegen aan de InTouch-apparatenlijst.

Conclusie

Door met InControl 2 met InTouch te gebruiken, krijg je nog meer macht over jouw netwerk en kun je betere beslissingen nemen bij het beheer van het bedrijfsnetwerk. Het beheer van netwerkapparaten wordt vereenvoudigen zonder dat jouw beveiliging in het gedrang komt en je kunt je concentreren op het gebruik van jouw netwerk om bedrijfsdoelstellingen te bereiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veel verschillende beheerportalen.

Nu we Peplinks InTouch hebben uitgelegd, hopen we dat je een beter begrip hebt van deze geweldige software. Als je meer informatie nodig hebt, dan kun je op onderstaande button klikken.