How to Peplink: Robuuste connectiviteit met de Outdoor Series

''Blijf verbonden en productief in elke buitenomgeving met de robuuste en betrouwbare Peplink Outdoor Series''

Waarom gebruik je een outdoor series router of een dome? In situaties waar er geen optie is om de router binnen te installeren, bieden wij robuuste behuizingen aan die bestand zijn tegen bliksem, zout water, zware wind en andere weersomstandigheden. Een andere reden waarom je zou kunnen kiezen voor een buitenoplossing is dat de router naast de antennes kan worden geplaatst en een minimale lengte van de antennekabels biedt. Dankzij de beperkte lengte van de antennekabels zijn de prestaties beter dan bij oplossingen met lange kabels.

IP67 series

De apparaten met een IP67-classificatie zijn bestand tegen alle omstandigheden die de buitenlucht op de router uitoefent. Je kunt je eigen antenne kiezen, die het beste past bij jouw connectiviteitsbehoeften. HD IP67 heeft bijvoorbeeld 400 Mbps aan throughput, één WAN- en LAN-poort en kan worden gevoed via PoE. De antennes worden aangesloten via N-type connectoren, wat vrij uniek is, dit is ook een betere oplossing voor buitentoepassingen. Door een aanvullende buitenantenne te gebruiken, kun je betere prestaties behalen en meer afstanden afleggen wanneer je de antennes correct plaatst. Deze oplossingen met externe antennes worden vaak gebruikt wanneer er een grotere afstand is tot de celtoren. Denk aan offshore industrie en landelijke gebieden.

IP67 series
Domes

Domes

In tegenstelling tot de IP67-serie routers, zijn bij de Dome-series de router en antennes in dezelfde behuizing geplaatst. Dit biedt een schone en eenvoudige installatie, bespaart ruimte en minimaliseert het profiel van de installatie.

Zoals eerder vermeld, bevinden de antennes zich in de behuizing van de router wat ook de antennekabel tot een minimum beperkt. Peplink biedt meerdere oplossingen met de HD dome serie routers. De domes werken optimaal op middellange tot korte afstand van de celtoren. Dit maakt ze een ideale oplossing voor kust- en binnenvaart en mobiele en tijdelijke toepassingen.

Welke past bij jouw behoeften?

Samengevat bieden de in deze blog besproken oplossingen je meer mogelijkheden binnen het Peplink router assortiment. De IP67 router series kan een goede oplossing zijn voor de langere afstanden omdat je in staat bent om externe antennes te gebruiken, terwijl de HD Dome series ideaal is voor situaties met een kleiner/middelgroot bereik, terwijl je geniet van de schone en eenvoudige installatie. De externe Peplink antennes komen in een latere blog aan bod, dus houd onze website in de gaten.

Alle outdoor series die we zojuist hebben besproken kunnen gebruikmaken van een SIM injector waarmee je eenvoudig de SIM kaarten kunt verwisselen en de routers van stroom kunt voorzien. Nu we de outdoor series hebben uitgelegd en vergeleken, hopen we dat je de deze unieke producten beter begrijpt.