How to Peplink: Maak kennis met de Peplink Balance 20X

''Verbind en beveilig jouw netwerk moeiteloos met de Peplink Balance 20X Multi-WAN Router''

Introductie Balance 20X

Peplink heeft de Balance 20X ontworpen. Het is een krachtige Multi-WAN router die geschikt voor bedrijven en organisaties die high-speed internet connectiviteit nodig hebben tegen een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Dankzij het compacte en ventilatorloze ontwerp is de router stil en gemakkelijk op verschillende locaties te installeren.

De Balance 20X heeft een WAN-poort en een ingebouwde cellular modem die load balancing en hot failover mogelijk maken. Zo blijft het netwerk online, zelfs als een van de verbindingen uitvalt. Bovendien ondersteunt de router tot 2 PepVPN-tunnels en met een extra licentie 5 PepVPN tunnels. Zo kun je gemakkelijk verbinding maken met andere netwerken of werknemers op afstand.

De router ondersteunt verschillende VPN-protocollen, waaronder PPTP, L2TP en OpenVPN. Met ondersteuning voor maximaal 16 VLAN’s is de Balance 20X ideaal voor bedrijven die hun netwerk om veiligheids- of nalevingsredenen moeten segmenteren. De router heeft Gigabit Ethernet-poorten voor snellere gegevensoverdracht en een geïntegreerde 3G/4G mobiele modem voor failover. Als de primaire verbinding uitvalt, kun je met de USB WAN-poort een andere WAN failover-optie gebruiken.

Dankzij het FlexModule Mini Slot kun je de router aanpassen aan de behoeften van de plaats waar hij wordt ingezet. Hierdoor biedt de Balance 20X ongekende veelzijdigheid. Je kunt de router bijvoorbeeld upgraden met een 5G-module om de cellulaire prestaties en de failover-mogelijkheden te verbeteren of upgraden met een LoRaWAN-module voor IoT-toepassingen.

Wanneer gebruik je de Balance 20X?

Wanneer gebruik je de Balance 20X?

De Peplink Balance 20X is een veelzijdig apparaat dat in verschillende situaties kan worden gebruikt: zoals kleine tot middelgrote bedrijven en kantoren en winkellocaties. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn:

  • Kleine tot middelgrote bedrijven: De router kan worden gebruikt om internetconnectiviteit te bieden voor een klein kantoor of winkellocatie. Maar hij kan ook worden geconfigureerd om prioriteit te geven aan verschillende soorten verkeer om ervoor te zorgen dat bedrijfskritische toepassingen de bandbreedte krijgen die ze nodig hebben. Met maximaal 60 gebruikers, Wave2 Wi-Fi en 1 Gbps throughput levert het alles wat nodig is om jouw bedrijf verbonden te houden.
  • Kantoren en winkellocaties: De router kan worden gebruikt om een bijkantoor te verbinden met het hoofdnetwerk van het bedrijf en kan worden geconfigureerd om een veilige VPN-verbinding met het hoofdkantoor te bieden. Bovendien voeg je cellulaire back-up toe met de FlexModule Mini en redundante SIM-kaarten. Zo is er altijd een bruikbare verbinding en worden jouw bedrijfsactiviteiten, zoals pintransacties en werken in de cloud. Zo wordt je nooit onderbroken.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Daarnaast is de Balance 20X router een Multi-WAN router die in staat is om verbinding te maken met meerdere internetverbindingen en de belasting tussen hen te balanceren. Dit maakt het een geweldige optie voor veel verschillende soorten netwerken en use case in kleine tot middelgrote bedrijven, filialen en retaillocaties.

Nu we hebben uitgelegd wat de Balance 20X van Peplink inhoudt, hopen we dat je dit geweldige product beter begrijpt. Mocht je meer informatie nodig hebben van deze router, kijk dan hieronder.