How to Peplink: Haal het beste uit jouw Peplink antennes

''De juiste serie kiezen voor jouw draadloze connectiviteitsbehoeften''

Waarom heb je een antenne nodig?

Een antenne wordt gebruikt in combinatie met een router om draadloos verbinding te maken met het internet. De antenne zet elektrische signalen om in radiofrequentievermogen en omgekeerd. Om duidelijke signalen te verzenden en te ontvangen tussen meerdere draadloze punten, heb je onderweg, op zee of vanaf een statisch punt een optimale antenne nodig. Antennes zijn van het grootste belang voor cellulaire toepassingen. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten antennes: directionele en omnidirectionele.

Directionele antennes worden hoofdzakelijk gebruikt voor stationaire installaties. Ze richten zwakke signalen op afgelegen of drukke locaties met veel ruis, zoals woningen, kantoren, vast geïnstalleerde IoT-apparaten en nutsbedrijven. Dit type antenne zendt en ontvangt signalen uit een bepaalde richting.

Omnidirectionele antennes daarentegen bestrijken 360º van het gebied, zoals een donut. Dit type antenne wordt hoofdzakelijk gebruikt voor mobiele toepassingen om de signaalsterkte- en kwaliteit onder alle omstandigheden te verbeteren. Bijvoorbeeld in een veerboot of camper.

Mobility series uitgelegd

Mobility series uitgelegd

Zoals de naam al doet vermoeden van de mobility serie, zijn deze Peplink antennes bij uitstek geschikt voor mobiele situaties, dus omnidirectioneel. Deze 5G-ready antennes zijn IP68 geclassificeerd en UV-proof om ze te beschermen tegen stof, water en de zon, zodat je ze zelfs in slechte weersomstandigheden kunt gebruiken. De antennes ondersteunen een uitgebreid bandbreedtebereik, inclusief B71. Met 7dBi High Gain hebben ze een verhoogde signaalsterkte voor een sterkere verbinding en minder interferentie.

Er zijn 5 verschillende modellen met 2, 4 of geen cellulaire kanalen, met of zonder 2 Wi-Fi kanalen en met of zonder High Gain LNA GPS.

De antennes met 4 cellulaire kanalen zijn het meest geschikt voor grootschalige implementaties die een zwaarder netwerkgebruik vereisen. De antennes met 2 kanalen zijn meer geschikt voor kleinschalige openbare veiligheid, mobiele gezondheidszorg en transportverbindingen. De Mobility 02 met alleen Wi-Fi-kanalen is ideaal voor het handhaven van een sterke signaalsterkte wanneer verschillende obstructies Wi-Fi signalen kunnen verzwakken of blokkeren.

Maritime series uitgelegd

De Peplink Maritime antenne zijn 5G-ready High Gain omnidirectionele antennes. Ze zijn ontworpen voor een groot bereik met verhoogde signaalsterkte voor een sterkere verbinding en minder interferentie. De zware omstandigheden op zee maken het duidelijk dat de antennes tegen deze weersomstandigheden bestand moeten zijn.

Met de Maritime series heb je de keuze uit drie antennes met 1, 2 of 4 cellulaire kanalen en de optie voor GPS.

De Maritime 20G en 40G zijn geschikt voor maritieme toepassingen en vaste landinstallaties en zijn perfect wanneer er behoefte is aan ondersteuning van connectiviteit met meerdere cellulaire torens op verschillende locaties.

De Maritime 10 heeft niet alleen de meeste kenmerken van de 20G en 40G, maar ook een hogere versterking, die 9,3dBi kan bereiken. Ondanks het relatief kleine formaat maakt deze antenne extra lange-afstandsontvangst mogelijk. Hij is geschikt wanneer je uiterst betrouwbare signaalontvangst wenst.

Maritime series uitgelegd
IoT Antenne uitgelegd

IoT Antenne uitgelegd

De IoT-antenne van Peplink is de enige richtantenne voor buiten. Dit maakt hem perfect voor statische locaties die een 5G-ready, IP66 Rated, UV Proof, 10dBi High Gain antenne nodig hebben. De antenne heeft een breed frequentiebereik date LTE- en 5G-banden (600-6000MHz) ondersteunt. Ideale toepassingen voor de IoT 20G zijn Remote Sites, Public Sites, Public Safety en Mission Critical Connectivity, Event Connectivity en LTE/5G Office Connectivity.

Conclusie

Peplink heeft het zo makkelijk mogelijk gemaakt om de juiste antenne voor jouw situatie te vinden door alles in verschillende series in te delen. Daarnaast komen de cijfers en losse letters in de naam altijd overeen met welke en de hoeveelheid beschikbare kanalen in de antenne. Frontier BV is de officiële Stocking Partner voor antennes en met onze technische expertise kunnen wij jou helpen bij het vinden van de juiste antenne.

Wij hopen dat je door deze blog veel geleerd hebt over de Peplink antenneserie! Mocht je meer informatie nodig hebben, klik dan op de links in de beschrijving.