How to Peplink: Gebruik de kracht van SpeedFusion

"Het ontdekken van de voordelen van Peplink SpeedFusion: Hoe deze technologie jouw netwerkconnectiviteit kan verbeteren"

SpeedFusion technologieën

Als je ooit gehoord hebt van de connectiviteitsoplossingen van Peplink, dan zal SpeedFusion je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Deze unieke softwaretechnologie biedt de mogelijkheid om meerdere verbindingen te combineren. Deze bestaan uit: DSL, ADSL, 4G/5G VSAT, Wi-Fi WAN of andere beschikbare verbindingen. De verbindingen worden door de software omgezet in onbreekbare en betrouwbare verbindingen die een snelle, betrouwbare en budgetvriendelijke oplossing bieden. Met behulp van de PepVPN-configuratietool in InControl2, de Cloud Based Management-tool van Peplink, kun je jouw netwerk heel eenvoudig opzetten met SpeedFusion. SpeedFusion bestaat uit verschillende technologieën die specifieke netwerkproblemen kunnen voorkomen. Hierdoor kan SpeedFusion geconfigureerd worden naar de oplossing die je nodig hebt. In deze blog kijken we naar de belangrijkste en meest gebruikte technologieën: PepVPN, Hot Failover, WAN Smoothing en Bandwidth Bonding.

PepVPN

PepVPN

Dus, wat is PepVPN? Peplink’s PepVPN is de gepatenteerde VPN-technologie waar SpeedFusion op gebaseerd is. Het is ideaal voor het opzetten van een veilige tunnel over elke WAN-verbinding en is mogelijk ’s werelds eenvoudigste M2M VPN-technologie. PepVPN wordt geïntroduceerd om de migratie naar SpeedFusion en het bouwen van SD-WAN-netwerken nog gemakkelijker te maken. De VPN-verbinding maakt gebruikt van IPsec-codering. Met PepVPN kun je een veilig netwerk creëren met één statisch IP-adres, dit is handig bij 4G of 5G-verbindingen die standaard geen statische IP-adressen hebben. Met ‘Quality of Services’ geef je ook prioriteit aan de datastromen, zodat deze processen een stabiele en betrouwbaardere verbinding hebben.

Hot Failover

We hebben geleerd dat PepVPN de basis is van SpeedFusion. Dus, wat is Hot Failover? Hot Failover beheert meerdere redundante verbindingen om VPN’s en VoIP-implementaties te allen tijde operationeel te houden. Met andere VPN-technologieën beëindigt WAN-failover bestaande site-to-site VPN-verbindingen, waardoor kostbare downtime ontstaat. SpeedFusion Hot Failover voorkomt dit door veilige tunnels over alle beschikbare WAN-links in stand te houden. In geval van een WAN-storing schakelt SpeedFusion Hot Failover onmiddellijk en naadloos over naar een andere beschikbare tunnel en terug wanneer de WAN-verbinding weer online is.

Hot Failover

Demo

In de video die we hebben gemaakt demonstreert Joey een setup met 3 HD4 MBX.

WAN Smoothing

Met de SpeedFusion Hot Failover-optie die naadloos schakelt tussen verbindingen, zijn er andere technologieën voor meer specifieke netwerkuitdagingen. Wanneer latency en jittery geen optie zijn, komt WAN Smoothing van pas. WAN Smoothing maakt gebruik van intelligente algoritmen om gaten in de connectiviteit op te vullen, waarbij bandbreedte wordt ingeruild voor een grotere veerkracht van de verbinding. WAN Smoothing minimaliseert latency en vermindert de impact van pakketverlies. Wanneer bijvoorbeeld live-uitzendingen schokkerig overkomen als gevolg van pakketverlies, stuurt WAN Smoothing redundante pakketten door meerdere netwerkkanalen tegelijk, waardoor de gaten in de gegevens onmiddellijk worden opgevuld en de effecten van pakketverlies worden geëlimineerd. Dit is zeer nuttig voor live streaming, bewakingssystemen en videogesprekken op afgelegen locaties. Want we kennen allemaal de frustraties tijdens een interview wanneer het antwoord in tweeën wordt geknipt.

WAN Smoothing
Bandwidth Bonding

Bandwidth Bonding

De laatste technologie binnen SpeedFusion is Bandwidth Bonding. Deze technologie is uiterst nuttig wanneer de bandbreedte beperkt is, zoals op afgelegen locaties of mobiele oplossingen zoals auto’s en schepen. Het stelt ook filialen in staat om met grotere verbindingssnelheden verbinding te maken met het hoofdkantoor. Bandwidth bonding combineert gegevens op pakketniveau, waardoor je de snelheid van meerdere verbindingen kunt combineren. Deze supersnelle tunnel zorgt voor de beste verbinding voor kritische data die zo snel mogelijk verzonden of ontvangen moet worden.

 

Nu we hebben uitgelegd wat Peplink’s SpeedFusion inhoudt, hopen we dat je de unieke eigenschappen beter begrijpt. Mocht je meer informatie willen over de technologieën van Peplink kun je hieronder op de button klikken.