Case study: Peplink transformeert Enigma XK's IT-infrastructuur

Enigma XK, voorheen gebruikt om de visgronden bij Schotland te beschermen, werd in 2010 omgebouwd tot een 71,4 luxe expeditiejacht. De IT-infrastructuur van het jacht bestond uit een opeenstapeling van routers en L3/L2 switches, wat resulteerde in uren onderhoud om problemen op te lossen en onverwachte traagheid.

Uitdagingen

Uitdagingen

De meerdere installaties en upgrades door opeenvolgende integrators in de loop der jaren zorgden ervoor dat aangesloten systemen aan boord werden geïnstalleerd als add-ons op het bestaande LAN, wat leidde tot een complexe IT-infrastructuur. Dit leidde tot onderhoudsproblemen en trage connectiviteit, waardoor het moeilijk werd om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Oplossingen

SeaSatCom, een Peplink gecertificeerde partner, stelde voor om aan de verwachtingen van de klant te voldoen door gebruik te maken van Peplink’s infrastructuur aan boord van de Enigma XK. SeaSatCom gebruikte Peplink’s InControl 2 om een shore-based IT support service mogelijk te maken met ondersteuning van Frontier BV. De cloud-based management en monitoring oplossing stelde SeaSatCom’s Support Operation Center (SOC) in staat om aan de verwachtingen van de klant te voldoen volgens de afgesproken SLA.

De gecertificeerde engineers van SeaSatCom leverden een geïntegreerd LAN ter ondersteuning van alle aangesloten systemen (IT/AV/CCTV/LIGHTS/HVAC en TELEMEDICIN) aan boord van het jacht. De bemanning kon de bandbreedte controleren, het verkeer regelen en de WAN-kosten beheren (VSAT en 4G).

Oplossingen
Resultaat

Resultaat

De installatie werd op afstand uitgevoerd door het Support Operation Center (SOC) via InControl 2-functies aangezien de Enigma XK in Kaapstad (ZA) bevond. De bemanning had minimale kopzorgen omdat ze alleen de kabels op de switchpoorten hoefden te patchen zoals aangegeven in SeaSatCom’s ”Network Installation and Commissioning” gids. Meerdere AV en IT verbonden systemen aan boord van het schip werden gemakkelijk geïntegreerd na een volledige analyse van de bestaande gegevensstromen zonder uren te hoeven besteden aan het wijzigen van apparatuurparameters.

Frontier BV bood de beste technische ondersteuning om aan hun behoeften te voldoen en de goed gedocumenteerde infrastructuur wordt nu volledig beheerd en gecontroleerd door Peplink gecertificeerde ingenieurs via de SeaSatCare oplossing. Het resultaat was een succesvolle installatie van de oplossing dankzij onze en SeaSatCom’s inspanningen.

Producten

MAX BR1 MK2

  • Automatische Failover 4G LTE Single Cellular Mobile Router

SD Switch Rugged | 24 Port

  • PoE enabled switch met 24 Gigabit & 2 SFP poorten voor industriële omgevingen

AP One AC Mini

  • Kleinste 11ac Wave 2 AP ter wereld

Balance 580

  • Verbindingsaggregatie en load balancing over 5 WAN-verbindingen

InControl 2

  • Cloud-Based Endpoint Management System