Case study: Peplink helpt anti-stroperij-eenheden verbonden te blijven met mobiele backpack oplossing

Deze case study toont een mobiele backup oplossing die betrouwbare connectiviteit biedt in uitdagende omgevingen. Dergelijke oplossingen zijn beschikbaar in verschillende vormen en kunnen worden aangepast voor mobiliteitsdoeleinden. Ze zijn bijzonder nuttig voor wie internetconnectiviteit nodig heeft op tijdelijke locaties of tijdens het reizen in voertuigen.

In Zuid-Afrika werken anti-stroperij-eenheden om de wilde dieren in parken en reservaten te beschermen. Zij gebruiken een reeks apparatuur, waaronder luchtdrones en hebben een ononderbroken netwerk nodig om tussen de stations te communiceren en de drones tijdens de patrouille te bedienen. In dergelijke afgelegen gebieden is echter geen vaste verbinding beschikbaar.

Uitdaging

Uitdaging

Een van de lokale anti-stroperij-eenheden was voorzien van een mobiele oplossing in de vorm van een karretje, waarop routers en andere benodigde apparatuur konden worden geplaatst. Ze vonden het echter inefficiënt om de oplossing rond te slepen terwijl ze te voet patrouilleerden, vooral op ruw terrein. Ze hadden een mobiele oplossing nodig die betrouwbare connectiviteit bood terwijl ze in beweging waren, zonder dat ze een extra paar handen nodig hadden.

Oplossing

LikeAbird, een bedrijf gespecialiseerd in oplossingen op maat, ontwierp een universele backpackoplossing die een mobiel, handsfree netwerk biedt. Het BackPack Ground Control Station (BP-GCS) herbergt een selectie van apparatuur, waaronder een Peplink router die gevoed wordt door slimme batterijen. De BP-GCS heeft een universeel ontwerp waarin de meeste Peplink-apparaten passen. Maar in dit project gebruikte het bedrijf de MAX BR1 Mini vanwege zijn compacte vorm en kosteneffectiviteit.

De BR1 Mini in de BP-GCS is verbonden met een FusionHub gehost door LikeAbird, waardoor een onbedreigd netwerk ontstaat. De backpack heeft ook een ontwerp voor de bevestiging van antennemasten, wat de signaalontvangst verbetert.

Oplossing
Resultaat

Resultaat

Met de nieuwe backpackoplossing kon de anti-stroperij-eenheid een veilige verbinding handhaven terwijl ze te voet patrouilleerden en met verschillende stations communiceerden. Ze bedienden de drones met succes terwijl ze door grasgebieden liepen.

Dankzij het aanpasbare ontwerp van de BP-GCS kunnen gebruikers schakelen tussen verschillende Peplink-apparaten en verschillende ingangspoorten aan de zijkant van de backpack gebruiken. Het universele ontwerp van de BP-GCS is toegepast in verschillende use cases, zoals het leveren van een mobiel netwerk voor noodherstel.

Producten

MAX BR1 Mini:

  • Router met goede prijs-kwaliteitverhouding ingebouwd in de BP-GCS voor cellulaire connectiviteit
  • Verbonden met een gevestigde FusionHub om SpeedFusion te gebruiken
  • Ontworpen om compact te zijn en zo weinig mogelijk ruimte en gewicht in de backpack in te nemen