Case study: My Paradis verandert naar 5G-netwerk voor verbeterde ervaring

Luxe jachten zijn al jaren het toonbeeld van comfort op zee. My Paradis is daarop geen uitzondering en biedt maximaal twaalf gasten en zes bemanningsleden vijf luxe hutten. Voor een ongeëvenaarde ervaring aan boord hadden ze een netwerkverbinding nodig die past bij de kwaliteit van haar voorzieningen. Gelukkig was 5G beschikbaar en klaar om de uitdaging aan te gaan, zelfs aan zee.

Uitdaging

Uitdaging

Het oorspronkelijke netwerk van My Paradis was afhankelijk van LTE-connectiviteit, wat een probleem vormde toen het superjacht door de Middellandse Zee reisde, waar betrouwbare connectiviteit van vitaal belang is. De kapitein zocht een netwerkoplossing waarmee gasten aan boord en ver van de kust op hun apparaten konden streamen. Dus was er een upgrade nodig om 5G-service op zee mogelijk te maken.

Oplossing

Na verschillende opties te hebben onderzocht, besloot My Paradis een Peplink-oplossing via SeaSatCom te implementeren. De MAX HD2 MBX 5G, uitgerust met dubbele 5G-modems en maximaal 4 SIM-kaarten, werd geïnstalleerd aan boord van het superjacht. Hierdoor kon het jacht terugvallen op meerdere cellulaire carriers met 5G SIM’s geleverd door SeaSatCom. Daarnaast bevestigden ze Peplink’s Maritime 20G antennes en een Mobility 40G aan een van de koepels van het superjacht. Deze 5G-ready antennes versterkten het 5G-signaal en verminderden de interferentie op afstand van de kustlijn. Bovendien zijn deze antennes IP68-geclassificeerd en UV-bestendig om de weersomstandigheden in het Middellandse Zeegebied te weerstaan. Tenslotte implementeerde SeaSatCom SpeedFusion om de 5G-connectiviteit te versterken. Dat betekent dat SpeedFusion de verschillende 5G-verbindingen samenvoegt die via de MAX HD2 MBX 5G aanwezig zijn.

Oplossing
Resultaat

Resultaat

Dankzij deze implementatie geniet My Paradis nu van onbeperkte 5G-dekking in het Middellandse Zeegebied. Dankzij de door SpeedFusion ondersteunde aggregeerde bandbreedte kan het superjacht naadloos content streamen aan boord. Met de toestellen van Peplink en de 5G-compatibele SIM’s van SeaSatCom is My Paradis nu klaar voor simultane streaming en naadloos netwerkgebruik op zee.

Producten

MAX HD2 MBX 5G:

  • Ingezet aan boord van het superjacht
  • Dubbele 5G-modems voor connectiviteit met meerdere carriers
  • Maakt gebruik van SpeedFusion-technologieën voor vloeiende streaming

Maritime 20G:

  • Aangesloten op de MAX HD2 MBX 5G
  • 7dBi high-gain antenne om de 5G-verbinding te versterken
  • IP68- en UV-bestendigde behuizing voor uiteenlopende weersomstandigheden

Mobility 40G:

  • Aangesloten op de MAX HD2 MBX 5G
  • 5G-ready en high-gain voor minder interferentie
  • Behuizing bestand tegen diverse weersomstandigheden