Amawaterways

BSS ICT-groep biedt 24/7 kwalitatieve internettoegang voor riviercruises. Één van de klanten van BSS is de bekroonde luxueuze riviercruise-exploitant in Europa – AmaWaterways. Met een vloot van 16 op maat gemaakte cruiseschepen, biedt AmaWaterways de luxe van een 5-sterrenhotel tijdens cruises over de Europese rivieren, zoals de Donau, Douro, Garonne, Main, Moezel, Rijn, Rhône en Seine, in elegantie en stijl.

Cruisepassagiers hebben verbinding nodig om op het internet te surfen, contact te onderhouden met vrienden en familie en om hun reis op social media te kunnen delen. Het internet is zo’n belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden, dat het vaak het eerste is waar een passagier tijdens het inschepen naar vraagt. Om de passagier de beste reiservaring te bieden, heeft AmaWaterways een manier nodig om 24/7 internettoegang te verlenen aan elk van hun 150 eersteklas gasten met een kwaliteit zoals ze die aan land gewend zijn.

De uitdaging

De inhoud van websites worden steeds zwaarder en media-rijker voor een betere online ervaring. Dit resulteert in de loop der tijd tot een gestage toename van het bandbreedtegebruik en data kosten.

Met audio- en videogesprekken over het internet kunnen passagiers contact blijven houden met familie en vrienden. Tegelijkertijd verhogen ze hiermee ook het bandbreedtegebruik en de datakosten. Mobiele apparaten voeren standaard app- en systeemupdates uit wanneer ze zijn verbonden met wifi. Deze updates geven nieuwe functies en veiligheidsverbeteringen, maar met deze automatische downloads aan boord nemen het bandbreedtegebruik en de kosten aanzienlijk toe. Dit vergroot de uitdaging om tegemoet te komen aan de toenemende bandbreedtevraag van de passagiers, zonder torenhoge data-kosten, die al ruim €800 per dag bedragen.

Oplossingen

Het totale bandbreedtegebruik wordt verminderd met 2 GB naar 5 GB per dag, hetgeen €1,200 tot €3,000 per maand aan datakosten bespaart. Dit geeft AmaWaterways direct een rendement op de investering. Met de enorme kostenbesparing kan de investering in Peplink MediaFast in slechts enkele maanden worden afgeschreven. Online content in de cache wordt onmiddellijk via de Peplink Balance met MediaFast 500 router’s ingebouwde opslagcapaciteit aan de passagiers geleverd, zonder extra bandbreedtegebruik. Dit zorgt voor supersnelle downloads en passagiers kunnen  ongestoord gebruik maken van het web. Bandbreedte komt vrij voor ander gebruik, bijvoorbeeld voor audio- en videogesprekken via het internet. Dit zorgt voor een veel betere gespreks- en internetervaring voor de passagier. AmaWaterways gaat de oplossing met Peplink MediaFast op al hun cruiseschepen toepassen.

Voordelen

  • Het gebruik maken van meerdere technologieën, zoals wifi naar VSAT en naar 4G LTE/3G voor internet.
  • Altijd beschikbaar; probleemloos internet door een automatische failover tussen de verbindingen
  • De capaciteit om meer veerkracht te bieden door de extra SIM-houders
  • IP67 all-weather solution, om weerstand te bieden aan barre omstandigheden op zee.

“Het is 7 jaar geleden dat we Peplink gingen gebruiken. We zijn onder de indruk van hun toewijding aan innovatie. Toen Peplink de MediaFast content caching-technologie aankondigde, wisten we dat dit grote impact zou hebben op maritiem of mobiel internet.”

Hans Dominicus, BSS ICT Groep

“Peplink MediaFast betaalt zich al binnen enkele maanden terug!”

Hans Dominicus, BSS ICT Groep

BSS ICT – De River Cruise ICT-leverancier

BSS ICT – De River Cruise ICT-leverancier

AmaWaterways wendt zich tot hun vertrouwde IT- en AV-leverancier; BSS ICT Groep. Ze hebben allebei dezelfde klantgerichte focus en worden gedreven door klanttevredenheid. BSS is trots op hun expertise.

Ze blijven voorop lopen in de technologie en zijn voortdurend op zoek naar innovatie en speciale technologieën die hun klanten ten goede kunnen komen.

Toen Peplink de MediaFast content caching-technologie introduceerde, wist BSS dat dit dé oplossing zou bieden voor de uitdaging waar AmaWaterways voor stond.

Wij zijn er
voor jou!

Frontier Computer Corp. BV (Frontier BV) is opgericht in 2002. We werden Certified Peplink-distributeur voor Europa en het Verenigd Koninkrijk in 2014.

Wij leveren persoonlijke service en betrouwbare hardware. We verleggen grenzen om het onderscheid te kunnen maken in kwaliteit, we creëren verbindingen met de wereld om ons heen en we ontdekken iedere nieuwe mogelijkheid op het gebied van connectiviteit.