AEC Skyline tilt Peplink Technologie naar een hoger niveau

Peplink partner highlight

Frontier BV vindt het belangrijk om partners te ondersteunen in hun doelstellingen en we delen graag de geweldige oplossingen die gerealiseerd worden met Peplink producten en technologieën. In onze Peplink Partner Highlight willen we partners een podium geven. In onze eerste Partner Highlight stellen we graag onze Peplink Partner AEC Skyline aan u voor.

AEC Skyline: ISR Support, Fast Air Support en Critical Data Solutions

AEC Skyline: ISR Support, Fast Air Support en Critical Data Solutions

AEC Skyline is een agile en adaptief bedrijf dat tactische data- en operationele trainingsdiensten aanbiedt gericht op land-, marine- en luchtdomein. Traditioneel is het Nederlandse Ministerie van Defensie een van de belangrijkste klanten van AEC Skyline. Echter, met hun snelle lucht, ISR ondersteuning en kritische dataoplossingen bieden zij ook ondersteuning aan de strijdkrachten van geallieerde naties zoals de Verenigde Staten, alsmede aan de defensie & lucht- en ruimtevaart industrie en binnenlandse onderzoeksinstituten.

Patrick de Jong, Operations Manager bij AEC Skyline legt uit: “de luchtvaartdiensten omvatten close air support, elektronische oorlogsvoering, training van tegenstanders in combinatie met het slepen van doelen en remote sensing. De kritische dataoplossingen van AEC Skyline omvatten systeemintegratie, IT-netwerken samen met flexibele, veilige 4G/5G-roamingdiensten. In het algemeen bieden we ‘bang for the buck‘ door het leveren van professionele, realistische en kosteneffectieve ondersteuning voor operaties, het trainingsschema van het leger”.

Een ‘unieke’ partner voor defensie

In de afgelopen 30 jaar heeft AEC Skyline een groot netwerk opgebouwd van relevante partners binnen de lucht- en ruimtevaart en de militaire industrie. Hierdoor kunnen zij een breed scala aan volledig geïntegreerde hoogwaardige oplossingen bieden. “Ons team bestaat grotendeels uit voormalige militairen. Dit is dan ook een groot onderdeel van onze cultuur. We kunnen zowel zelfstandig opereren als embedded binnen een team om onze klanten te ondersteunen, zowel operationeel als binnen een oefenschema. Hetzij tijdens de planning, dan wel tijdens de uitvoering”, aldus De Jong.

Naast het personeel beschikt AEC ook over eigen toestellen: de Learjet 36 en de L-39. Deze mix van personeel, diensten en toestellen is ontstaan door de ongeëvenaarde klantgerichtheid van AEC Skyline. De Jong: “Wij zijn ervan overtuigd dat AEC Skyline de nummer één partner in Nederland is als het gaat om het ondersteunen van overheid, zakelijke klanten met contract air en systems integration expertise.”

Een ‘unieke’ partner voor defensie
Een gezamenlijke passie voor onze klanten leidt tot gedeeld succes

Een gezamenlijke passie voor onze klanten leidt tot gedeeld succes

In 2017 begon de samenwerking tussen AEC Skyline en Frontier BV toen AEC Skyline ondersteuning bood bij de oefening ‘Bold Quest’. Deze oefeningen worden op terugkerende basis zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten georganiseerd. Bold Quest draait om het demonstreren van de command–and-control interoperabiliteit van joint fires inclusief sensor-to–shooter loops in een multinationale operationele omgeving.

Tijdens deze specifieke oefening werd duidelijk dat het gebruik van civiele systemen, zoals LTE/ LTEA in combinatie met encryptiesystemen, een toegevoegde waarde bieden voor de operaties van vandaag. AEC Skyline had een oplossing nodig die gemakkelijk op te zetten, robuust en betrouwbaar was. Ook was het van belang dat het voor zowel mobiele als statische operaties gebruikt kon worden, waarbij verschillende locaties veilig met elkaar verbonden moeten zijn. Na een uitgebreide zoektocht vond De Jong dit in de Peplink oplossingen. Dit leidde hem uiteindelijk naar Frontier BV, Europees Distributeur gevestigd in Nederland.

“Frontier BV draagt bij aan het gezamenlijke succes door het leveren van expertise op het gebied van de hardware en software. Daarnaast denken het sales- en technische team mee met het opzetten van het netwerk en de daarbij behorende Peplink oplossingen. Wat onze samenwerking uniek maakt is het feit dat we beiden een diepe passie hebben om onze klanten te voorzien van de echt juiste oplossing en dit draagt bij aan ons gezamenlijk succes. Door het uitwisselen van ideeën, kennis en het ontwikkelen van nieuwe use cases zorgen we ervoor dat onze samenwerking toekomstbestendig is. Frontier BV is voor AEC Skyline de vaste partner als het gaat om Wide Area Network communicatie”, aldus De Jong.

Oplossing in de praktijk

Tijdens operationele trainingssessies in Duitsland en Aruba, hadden we problemen met de signaalsterkte. Dit veroorzaakte vertragingen in het versturen van berichten en het pushen van live videostreams. Om onze diensten te maximaliseren, is het uiterst belangrijk om een lage latency te hebben, dus moest De Jong op zoek naar een passende oplossing.

AEC Skyline vond deze oplossing in Peplink routers in combinatie met multi-vendor simkaarten. Dankzij Peplink’s SpeedFusion technologie is het mogelijk om verschillende technologieën te gebruiken om een stabiele connectiviteit te garanderen.

De Jong legt uit: “Als gevolg van onze samenwerking heeft de geïmplementeerde oplossing de dekking vergroot en zijn de internetsnelheden sterk verbeterd. We hebben deze uitgebreide oplossing voor het eerst gebruikt tijdens een trainingsevenement op Aruba waarbij onbemande luchtvoertuigen werden ingezet om met camera’s de kust te scannen. De beelden die zij opnemen worden naar de kustwacht in zowel Nederland als Aruba gestuurd. Deze MX 15 sensorapparaten verwerken 8 Mbits per seconde, dus een solide verbinding is van groot belang en die werkte perfect. Dit is dan ook een perfect voorbeeld van waarom wij met Peplink blijven werken”.

Omdat de resultaten met Peplink uitstekend waren, integreerde AEC Skyline de oplossingen van Peplink ook in haar belangrijkste, overkoepelende bedrijfsomgeving.

Graag willen wij AEC Skyline bedanken voor hun deelname aan de eerste Partner Highlight. We zijn blij en dankbaar voor deze samenwerking en we hebben een geweldige tijd gehad tijdens de totstandkoming van deze Partner Highlight. We kijken uit naar meer unieke oplossingen!

Wij zijn er
voor jou!

Frontier Computer Corp. BV (Frontier BV) is opgericht in 2002. We werden Certified Peplink-distributeur voor Europa en het Verenigd Koninkrijk in 2014.

Wij leveren persoonlijke service en betrouwbare hardware. We verleggen grenzen om het onderscheid te kunnen maken in kwaliteit, we creëren verbindingen met de wereld om ons heen en we ontdekken iedere nieuwe mogelijkheid op het gebied van connectiviteit.